Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Opening “De Eeuw van Juliana”

13 Oktober 2022

Prinses Beatrix heeft in de Nieuwe kerk in Amsterdam de tentoonstelling over haar moeder geopend “De Eeuw van Juliana.”  Wij waren uitgenodigd  omdat wij een gedeelte van de audio tour hebben gedaan bij een wand  met herdenkingsborden, en zaten op gereserveerde plaatsen op rij negen met goed zicht op de ingang .

Rond half zeven terwijl er een geluidsfragment werd afgespeeld  van haar moeder die haar inhuldiging speech doet komt de prinses via een zij ingang de kerk binnen.

De avond begint met een openingswoord van de directrice van de Nieuwe Kerk. Vervolgens is er een toespraak van Anna Eleanor Roosevelt een kleindochter van de vroegere first Lady Eleanor Roosevelt  de echtgenote van de president met wie Juliana goed bevriend was.

De speech van Anna Eleanor Roosevelt

Hierna was er een optreden van een gospel choir die twee nummers deden.

Toen was het de beurt aan de prinses om de tentoonstelling te openen, it deed zij door op een rode knop te drukken waarna een groot doek met een portret van haar moeder naar beneden kwam.

De prinses en haar gevolg bezochten toen op hun gemak de tentoonstelling hierna was het onze beurt. De tentoonstelling geeft een goed beeld van Juliana door de jaren heen met veel persoonlijke items  zoals kleding, haar hoeden en brillen , foto’s filmbeelden etc. Prachtig gedaan.

Na afloop was er een receptie waar de prinses ook bij aanwezig was. Onder het publiek veel bekende Nederlanders o.a Jeroen krabbe, Noraly  Beyer, Joost Prinsen, Neeli  kroes, Judith Bosch, Drag queen Dolly Bellefleur , Paul Rem etc.

Het was een prachtige avond. Er is ook een prachtig boek verschenen bij deze tentoonstelling.

 

De fotos van de opening zijn te bekijken op bij de fotoalbums

 

 

 

 

de borden waar wij de  audio tour commentaar bij doen

 

Foto’s © denroncollections