Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Prinses Irene van Lippe Biesterfeld

Prinses Irene  Emma Elisabeth

was het tweede kind van Prinses Juliana en prins Bernhard. Geboren op paleis Soestdijk op 5 augustus 1939. Vanwege de oorlogsdreiging in Europa kreeg ze de naam Irene wat Vrede betekent. Voor haar geboorte zijn diverse souvenirs op de markt gebracht o.a een kannetje, bekers en borden.

 

 

 

 

Enkele souvenir bekers t.g.v. haar geboorte

Haar doop zou in september plaats vinden maar door het uitbreken van de tweede wereldoorlog werd dit uitgesteld.

In mei 1940 vluchtten haar ouders met de kinderen naar Londen.

In Londen was al jaren een Nederlandse gemeente  de Austin Friarskerk en de predikant Van Dorp zou daar de doopplechtigheid houden op verzoek van prins Bernhard. Deze zou plaats vinden op 31 mei. Toen de Engelse koning George VI en koningin Elizabeth die als peetouder zou optreden dit vernamen stonden zij erop dat de doop in de kapel van Buckinham Palace zou plaats vinden en aldus geschiedde.

Hierna vertrok het gezin naar Canada waar zij verbleven tot dat in 1945 de oorlog afgelopen was.

Na haar school opleiding studeerde ze Spaans.

Op een wintersport vakantie in 1963 ontmoette ze de Spaanse prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma een leider van de Carlisten en troonpretendent voor de Spaanse troon.  In 1964 liet zij zich in Rome overdopen als lid van de Rooms katholieke Kerk. Het stel wilde trouwen maar omdat hij zijn claim op de Spaanse troon niet wilde geven kon het kabinet geen toestemming geven oor dit huwelijk. Irene  kon wel trouwen maar verloor haar rechten op de Nederlandse troon. Het stel trouwde in alle stilte in Rome op 29 april 1964 . Niemand van de Koninklijke familie was hierbij aanwezig. Gezien alle commotie rondom dit huwelijk zijn er weinig souvenirs gemaakt . Er zijn twee bekers uitgebracht door Sphinx Maastricht in de kleuren zwart en rood, deze zijn  erg zeldzaam, verder zijn er enkele drinkglazen met het echtpaar erop gemaakt.

 

Twee zeldzame bekers, gedenkdoek en glas gemaakt t.g.v. hun  huwelijk en een glas gemaakt t.g.v. de verloving .

Ze kregen 4 kinderen.

In 1981 volgde een echtscheiding. De prinses leeft sindsdien erg privé en houdt zich bezig met projecten op natuurgebied. Ook schreef ze enkele boeken.

Zij woont momenteel in Doorn