Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

DenRonCollections in Jaarboek geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau

Op 26 mei j.l. vierde de geschiedkundige  vereniging  Oranje-Nassau haar 100 jarig bestaan in aanwezigheid van zijn beschermheer Koning Willem-Alexander

 

De Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau (GVON) is een in 1923 opgerichte, actieve verenging met ca. 400 betrokken leden. De GVON organiseert bijeenkomsten zoals lezingen, museumbezoek en excursie in binnen- en buitenland. In aanwezigheid van onze beschermheer, ZM De Koning vierde de vereniging op vrijdag 26 mei 2023 haar 100 jarig jubileum in museum Paleis Het Loo.

Ieder jaar wordt een prachtig jaarboek uitgegeven met rijk geïllustreerde, thematische artikelen. De eigen collectie is in langdurig bruikleen bij Paleis Het Loo. Regelmatig worden werken aangekocht. De collectieomvat inmiddels meer dan 7000 werken waaronder schilderijen, tekeningen, aquarellen, prenten, penningen en curiosa. Een deel hiervan maakt onderdeel uit van de permanente tentoonstelling in museum Paleis Het loo.

Iedereen is welkom om aan te sluiten. Als lid heeft u toegang tot onze bijeenkomsten op vaak bijzondere locaties. De lezingen worden verzorgd door prominente leden uit het netwerk. Bovendien ontvangt u als lid het inspirerende jaarboek dat door en voor de leden is samengesteld. U kunt zich direct via deze linkaanmelden.

Volg ons ook via Facebook, zoekterm; Geschiedkundige Vereninging Oranje-Nassau

 

Bovenstaande Tekst komt van de website  van de vereniging

In dit jaarboek staan diverse foto’s van onze verzameling bij het stuk “Je zou zweeren dat ’t  gewone mensen waren” van Anne Petterson.

Het boek is te bestellen bij de vereniging.