Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Onze collecties

Het zal u wellicht opgevallen zijn dat “collections” suggereert dat wij meerdere verzamelingen hebben. Dit klopt, behalve het Koninklijk huis hebben nog een kleine verzameling met items gemaakt voor de Wereldtentoonstelling, gehouden in Amsterdam in 1883.

DenRon Collections is opgericht in 1996. De verzameling bestond destijds uit van alles wat en we besloten om de verzameling meer inhoud en richting te gaan geven.
Aangezien we beiden enorme bewondering hebben voor Hare Majesteit Koningin Wilhelmina ontstond het idee om vanaf dat moment zoveel mogelijk herdenkingsitems van deze fascinerende koningin in een verzameling bijeen te brengen. Terwijl de verzameling in omvang toenam, werd het echter steeds moeilijker om top stukken voor onze verzameling te vinden. De meeste verzamelaars zullen dit probleem herkennen. Dit is dan ook de reden dat we naast Koningin Wilhelmina ook van de andere leden van ons Vorsten huis items in onze verzameling hebben, de laatste jaren houden we de items m.n. in de lijn van opvolging en natuurlijk Koningin Wilhelmina en haar voorgangers.

klik hier en Bekijk onze collectie

In tien jaar tijd hebben we een verzameling gecreëerd met vele unieke stukken beginnend bij 1813 het jaar waarin Nederland een Monarchie werd, 1884 het jaar waarin Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Wilhelmina de toekomstige troonopvolgster werd, 1898 het jaar waarin Wilhelmina werd ingehuldigd als Koningin der Nederlanden slechts 1 week nadat ze 18 jaar oud was geworden en van de vele andere belangrijke gebeurtenissen uit haar lange regering periode tot aan haar dood in 1962. Ook items vanuit het Stadhouders tijdperk (einde 18e eeuw) hebben we intussen toegevoegd aan de verzameling.

Naast al deze bijzondere stukken hebben wij in beperkte oplage en in eigen beheer een aantal aardewerk stukken uitgebracht, ter gelegenheid van bijzondere gebeurtenissen.

Bij de foto’s proberen wij zover bij ons bekend  informatie te geven over het item.

Veel kijkplezier