Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

DenRon Collections krijgt 1e prijs van de jury Online Musea

Beste Dennis & Ron,
De jury heeft jullie verzameling over Hare Majesteit Koningin Wilhelmina met bewondering aanschouwd. Een prachtige collectie die een museale vermelding niet misstaat. Gefeliciteerd met de eerste prijs.
 
ONDERWERP
“Mijn Topstuk” Bord Wilhelmina 1898
 
PRESENTATIE
De naam Royal Vienna ook wel Weens porselein genoemd slaat op een stijl in porselein die erg geliefd was eind 19e en begin 20e eeuw. Er waren diverse fabrieken die dit soort porselein maakten met name in Oostenrijk en Duitsland. Zij produceerden prachtige portret borden in deze stijl. Met de hand beschildert en van de hoogste kwaliteit waardoor deze borden erg gewild zijn bij verzamelaars. Met name portretten van personen van adel werden afgebeeld en is bewerkt met 22-karaats goud. Dit bord met het portret van Koningin Wilhelmina is gemaakt in 1898 ter gelegenheid van haar inhuldiging naar zeggen zijn er slechts twee exemplaren gemaakt waarvan nummer een in bezit is van de Koninklijke familie en de ander bevindt zich in onze collectie.
Een prachtig museaal stuk uit een bijzondere grote collectie Hare Majesteit Koningin Wilhelmina.
De presentatie van Mijn Topstuk via de website: www.denroncollections.nl
 
Juryrapport oktober 2017
Een prachtige presentatie van het Bord Wilhelmina 1898. Een museale presentatie met vele aspecten over de collectie van Hare Majesteit Koningin Wilhelmina. De presentatie van het Bord Wilhelmina is in alle opzichten zeer goed verzorgd. Als bezoeker van de website is het een lust voor het oog en er is ook gedacht aan de buitenlandse bezoeker. De presentatie is zowel Nederlands en in de Engelse taal geschreven. De collectie is een stuk erfgoed van Nederland. De jury heeft als oordeel dat de collectie ver boven de andere topstukken uitstijgt, ook gelet op jullie activiteiten zoals een Facebookpagina en in het Holland Historisch tijdschrift.
Een tien met een griffel.

Het winnende Bord
“MIJN TOPSTUK” 2017

 

Persbericht
Mijn Topstuk 2017 Platform Online Musea 14-10-2017
Platform Online Musea is een gratis dienst voor museale verzamelaars die een verzameling online aanbiedt. Het platform voor (museale) verzamelaars maakt de winnaars bekend die deel hebben genomen aan “Mijn Topstuk”. De verzamelaars hebben het mooiste item uit hun collectie opgegeven als Topstuk. Deze Topstukken werden beoordeeld voor een Juryprijs en Publieksprijs.
De jury werd gevormd door museumactueel.nl en de drie winnaars zijn:
1. DenRonCollections met het topstuk “Bord Wilhelmina 1898”
2. Spanvis met het topstuk “Lemmer”
3. Antiekgereedschap met het topstuk “Theodoliet met Statief”
Het publiek gaf de topstukken punten en de drie winnaars zijn:
1. De vergeetachtige vijftiger (Suske en Wiske) met het topstuk “Sprietatoom”
2. Spanvis met het topstuk “Lemmer”
3. Kristalscanner met het topstuk “Frequentietabellen”
De details kunt u lezen op www.online-musea.nl kies de menuoptie: Mijn Topstuk