Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

DE TENTOONSTELLING AMSTERDAM & DE ORANJES 2008

Poster voor de tentoonstelling

 

De tentoonstelling in het Amsterdams Historisch museum vond plaats van 1 maart tot en met 31 augustus 2008 en was gemaakt ter ere van de 70e verjaardag van toen nog Koningin Beatrix.
De tentoonstelling gaf weer hoe de relatie in de loop der eeuwen is geweest tussen de eigenzinnige Amsterdammers en het huis van Oranje.
Het Koninklijk huis heeft zelf ook items ter beschikking gesteld voor deze tentoonstelling.
Eind 2007 werden wij benaderd door Annemarie de Wildt conservator van het museum met de vraag of wij mee wilden werken aan de tentoonstelling.
Aangezien het onmogelijk was om alles uit onze omvangrijke verzameling te laten zien werd besloten om foto’s op ware grote van onze vitrine kasten te maken. Op een van de planken kwam een ruimte om een klein deel te laten zien.
Zo kreeg men een idée hoe het er bij ons thuis uitzag.
Verder waren verspreid over de tentoonstelling diverse items van ons te zien.
We mochten de ruimte zelf inrichten en het was leuk om van dichtbij te zien hoe zo een grote tentoonstelling tot stand kwam.
De opening op 29 februari zou door de Koningin zelf worden verricht. Wij waren uitgenodigd voor deze opening. We zaten echter helemaal achterin de zaal, na de toespraken gingen de Koningin, haar hofdame Miente Boellaard, de burgemeester Job Cohen samen met de conservator en de directrice van het Museum de tentoonstelling bezichtigen. Daarachter aan gingen de rest van de genodigden. Wij waren de laatste en net op dat moment kwam een dame van de beveiliging naar ons toe, we moesten even blijven staan want de Koningin kwam de trap af. Heb snel een foto gemaakt en tot onze verbazing kwam Hare Majesteit naar ons toegelopen gaf ons een hand en zei “ Heren ik herken u van de foto boven, u heeft een indrukwekkende verzameling.”
Deze ontmoeting maakte een toch al bijzondere dag tot een hoogtepunt.

 

Bovenstaande foto’s  van de opening door H.M Koningin Beatrix zijn gemaakt door Harry Cladder en gebruikt met zijn toestemming.

Onze bijdrage aan de tentoonstelling

 

Hare majesteit bekijk onze bijdrage

Meer foto’s op op onze foto’s pagina.