Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

27 april 1967 geboorte van een prins van Oranje.

 

In oktober 1966 werd bekend gemaakt dat prinses Beatrix in blijde verwachting was.

Op 25 april 1967 kwam het bericht dat prinses Beatrix was opgenomen in het Academisch ziekenhuis in Utrecht. Twee dagen later was het zover en werd om 19.57 uur via een keizersnede een prins geboren.

Koningin Juliana en prins Claus zaten in spanning te wachten in de koffiekamer naast de operatiezaal. Na 116 jaar had Nederland weer een toekomstige Koning.

In de avond werden volgens traditie 101 saluutschoten afgevuurd op de Lage Vuursche. Na het 52e schot wist men dat het een prins was, bij een prinses werden namelijk 51 schoten afgevuurd.

Buiten het ziekenhuis had zich een grote menigte mensen verzameld die uitbundig feest aan het vieren waren. Het was zo druk dat de hofauto met Juliana niet zonder begeleiding van politie weg kon komen.

Ook bij Kasteel Drakesteyn was het druk en werden cadeaus aangeboden.

De volgende dag nam prins Claus een video boodschap op waarin hij met trots vertelde over de geboorte van zijn zoon. De kranten brachten het nieuws groot op de voor pagina’s en de winkels konden beginnen met het verkopen van de vele souvenirs die waren  gemaakt.

 

Op de naam van de prins moest men nog even wachten die werd op 2 mei bekend tijdens de aangifte op het stadhuis van Utrecht. De prins ging heten Willem-Alexander, Claus, George, Ferdinand, prins van Oranje-Nassau en Jonkheer van Amsberg.

Hier onder enkele van de souvenirs die ter herinnering aan deze gebeurtenis zijn gemaakt.

 

                          Copy van de trappelzak zoals die aan het kroonprinselijk paar werd aangeboden

 

Ooievaar gevuld met oranjebitter

 

herdenkingsbekers