Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

HET VERHAAL ACHTER HET BOEK “ORANJE BOVEN” EEN SCHATKAMER VOL HERINNERINGEN

 

ob jb

De originele foto’s die Jack voor het boek van onze verzameling heeft gemaakt zijn te bekijken onder het kopje FOTOS op de website album nr 2.

In het najaar van 2007 waren wij op zoek naar items voor onze verzameling beland in een verzamel winkel in Ermelo. Wij vroegen de dame van de winkel of ze ook spullen had van het koninklijk huis. Een man die in de winkel foto’s aan het maken was hoorde dat en vroeg ons of wij een grote verzameling Oranjalia hadden. Wij raakten aan de praat, hij bleek Jack Botermans te zijn en hij vertelde dat hij een boek ging maken over dit onderwerp en of hij een keer de verzameling mocht zien. Enkele weken later kwam hij bij ons thuis en in een paar dagen tijd heeft hij het overgrote deel van onze verzameling op de foto gezet. Ook konden wij hem helpen met geschiedkundige informatie. Samen met Wim van Grinsven die voor de tekst veratwoordelijk was hebben zij dit prachtige koffietafel boek gemaakt. De belangrijkste gebeurtenissen uit het leven van de Oranjes worden vergezeld met foto’s van souvenirs die toen zijn uitgegeven. Er zijn ook foto’s gemaakt in het toenmalige Oranje museum ‘s Gravendeel en museum In de Zevende Hemel te Apeldoorn en in verzamel winkel de Bikvanger te Ermelo.
Dit jaar op 1 maart 2018 is het precies 10 jaar geleden dat het boek bij uitgever Terralannoo uitkwam.
Enkele dagen na de publicatie kwam Koningin Beatrix de de tentoonstelling Amsterdam en de Oranjes openen. Hier hebben wij aan meegewerkt en hebben toen Hare Majesteit mogen ontmoeten. Het boek was tijdens de tentoonstelling te koop. Een exemplaar van het boek hebben we later aan Hare Majesteit aangeboden.
Het boek is niet meer verkrijgbaar maar kan vaak nog wel met enig speurwerk op internet gekocht worden.
Jack Botermans heeft meer dan 50 boeken op zijn naam staan veelal over nostalgische onderwerpen uit de jaren 50, 60 en 70. Hij ontwerpt ook puzzelboeken.
Ook zijn enkele foto’s gebruikt in twee andere boeken van Jack Botermans nml ” Het vergeten Indië” (samen met Heleen Tichler) en ” Gezelligheid kent geen tijd” weer met met Wim van Grinsven.

Vergeten Indië
Het Vergeten Indië

 

Het boek " Gezelligheid kent geen tijd"
Het boek ” Gezelligheid kent geen tijd”
Het boek "Gezelligheid kent geen tijd".
Het boek “Gezelligheid kent geen tijd”.

 

Het boek Oranje Boven eenschatkamer vol herinneringen. Hierin vele foto's uit onze verzameling.
Het boek Oranje Boven een schatkamer vol herinneringen. Hierin vele foto’s uit onze verzameling.

 

achterkant
achterkant