Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

DenRonCollections in Gouden Koets tentoonstelling Amsterdam Museum

Zoals u misschien al hebt gelezen in de pers, zal de Gouden Koets vanaf volgend jaar te zien zijn in het Amsterdam museum.

Dit is de eerste keer dat de koets te zien is na de grote restauratie die in 2016 begon. De Gouden Koets werd in 1898 door de Amsterdammers cadeau gedaan aan de jonge Koningin Wilhelmina, de eerste vrouw op de troon. Straks is de koets weer te zien in de stad waar hij gemaakt is: in Amsterdam. Van juni t/m oktober 2021.

Onlangs zijn we benaderd door de conservator van het Museum met het verzoek of wij enkele objecten uit onze collectie Oranjalia ter beschikking willen stellen voor deze tentoonstelling.

En als rasechte Amsterdammers konden wij natuurlijk geen nee zeggen. Dit is overigens niet de eerste keer dat we mee werken aan een grote Koninklijke tentoonstelling in het Amsterdam Museum.

Gisteren kwam Emilia de Registrar van het Museum alvast onze miniatuur uitvoering van de Gouden Koets ophalen.

Deze miniatuur uitvoering zal vanaf volgende week onder een glazen kist en op een draaiend plateau te zien zijn in de studiezaal van het museum. Het zal een onderdeel worden van een groot publieksonderzoek wat door het museum zal worden gehouden over de toekomst van de Gouden Koets, de resultaten worden daarna aangeboden aan Koning Willem-Alexander. Onze miniatuurversie zal volgend jaar samen met enkele andere objecten uit onze verzameling worden opgenomen in de grote tentoonstelling rondom de Gouden koets.

Zie hier de tekst te zien op de website van het museum:

Het Amsterdam Museum organiseert voor en tijdens de tentoonstelling een groot publieksonderzoek rondom de Gouden Koets. Wanneer de tentoonstelling op zijn einde loopt, presenteren wij de resultaten van dit onderzoek. In dit onderzoek vragen we mensen uit heel Nederland om iets te zeggen over de koets. Dit gebeurt onder andere in verschillende luistersessies, een studiezaal, een mobiele installatiedie door heel Nederland reist en het publieksprogramma. Er is in de tentoonstelling ook ruimte om de standpunten, herinneringen en verhalen van mensen uit het hele land een plek te geven. Dit biedt een unieke kans aan de Nederlander om zijn ervaring en menig om zijn of haar ervaring met of mening over de Gouden Koets te delen met een breed publiek te delen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van het Museum.

https://

 

 

De miniatuur versie wordt in ontvangst genomen.

 

 

klik hier voor filmpje van de miniatuur koets in het museum: