Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Dagelijks bereikbaar tussen 10:00 - 16:00.

Amsterdam & De Oranjes

Op 29 februari 2008 zijn wij voorgesteld aan H.M. Koningin Beatrix der Nederlanden bij de opening van de tentoonstelling “Amsterdam & De Oranjes” in het Amsterdams Historisch Museum te Amsterdam. Het ging als volgt:

“Heren, bent u die verzamelaars? Ja, ik herkende u van uw foto boven”.
Met deze magische woorden kwam H.M.Koningin Beatrix naar ons toe om ons haar hand te geven!! “Ja, Majesteit, dat klopt”, zei ik. “Ongelooflijk mooi”, zei De koningin. “Dank u wel Majesteit”, hebben we beiden geantwoord. Achter de koningin stond Job Cohen, de Burgermeester van Amsterdam (eigenlijk mijn baas, gezien mijn baan als gemeente ambtenaar) hij zei: “Fantastisch, u bent zeker heel trots op uw verzameling.” “Ja zeker, dank u wel”, was mijn antwoord.

Direct hierna zwaaide Hare Majesteit naar ons en met haar prachtig glimlach verliet ze samen met haar Hofdame en de Burgermeester de tentoonstelling. Je kunt je voorstellen dat Ron en ik in complete shock waren, we konden voor een aantal minuten geen woord spreken. Van alle kanten kwamen mensen op ons af om te vragen wat we met de koningin besproken hadden, een aantal wilde ons op de foto hebben!!!

In het fotoalbum staan een aantal foto’s om een indruk te geven van de tentoonstelling. De foto van Hare Majesteit  en haar Hofdame is enkele seconden genomen voordat zij naar ons toe kwam. Werkelijk een magische dag voor ons en vanzelfsprekend de kroning op onze verzamelling!!!

Poster voor de tentoonstelling

onze bijdrage

foto gemaakt door ©denroncollections

majesteit bekijkt ons aandeel in de tentoonstelling